INFO PROGRAM REGULAMENT REZULTATE GALERIE FOTO CONTACT 

REGULAMENT

REGULAMENTUL OFICIAL de organizare şi desfăşurare a concursului 
Delta Triathlon, 2022
10 septembrie 2022, Tulcea


I. Generalităţi

Delta Triathlon este o competiție de triatlon de şosea PREMIUM, adresată iubitorilor de natură, de mişcare şi sport în aer liber, la care pot participa atât sportivi de performanţă cât şi amatori. Competiţia este organizată de Asociația Sportivă Aqua Vita Delta Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon, Consiliului Județean Tulcea și al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, și face parte din Circuitul Național de Triatlon de Șosea.

Prezentul Regulament reprezintă cadrul organizaţional în care se va derula Delta Triathlon şi enunţă condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească participanţii şi regulile cărora trebuie să se supună și conformeze aceştia pentru buna desfăşurare a evenimentului.

Competiţia se va organiza conform Regulamentului competiţional ITU și al Regulamentului Federatiei Române de Triatlon, concurenții trebuind să respecte regulile prezentate în regulamentul ITU, cu excepția articolelor suprapuse expres în acest regulament.


II. Data şi locul desfăşurării Competiţiei:

Competiţia dedicată participanților cu vîrste între 06 și +60 se va desfăşura în ziua de sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 06:00, în Tulcea. Startul, zona de tranziţie şi zona de înscrieri sunt amplasate în zona Casei Albastre, lângă lacul Ciuperca.


III. Participanţii şi desfăşurarea Competiţiei


Această competiţie se adresează persoanelor care s-au înscris pentru una din probele competiţiei. Înscrierile se pot face online pe pagina de “Înscrieri” de pe site-ul www.deltatriathlon.ro, până pe 2 septembrie.

Competiţia cuprinde probe distincte, pe distanţe distincte:

Probe INDIVIDUALE:

TriKids
copii 6-8 ani – 50m înot + 2.5km ciclism + 400m alergare
copii 9-10 ani - 100m înot + 2.5km ciclism + 400m alergare
copii 11-12 ani - 100m înot + 5km ciclism + 600m alergare
copii 13 ani - 200m înot + 5km ciclism + 1000m alergare
Supersprint (Cadeți 14-15 ani) – 400m înot + 10km ciclism + 2.5km alergare
Olimpic – 1500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe DE ECHIPĂ:
Ștafetă MIXTĂ 2X2 - 200m înot + 5km bicicletă + 2.5km alergare
Ştafeta Olimpică – 1500m înot + 40km ciclism + 10km alergare

O echipă poate fi formată din 2 sau 3 persoane. În cazul unei echipe formate din 2 persoane, unul dintre cei doi membri trebuie să parcurgă 2 dintre cele 3 probe. Predarea ştafetei se va realiza prin transferarea cipului electronic de cronometrare de la un echipier la celălalt.

O persoană care participă la una din probele individuale poate fi şi parte dintr-o ştafetă (la înot). Astfel, timpul parcurs în proba de înot va fi contorizat şi ştafetei din care face parte.

Se vor da starturi separate pentru fiecare categorie în parte.


IV. Taxa de participare


Plata taxei de înscriere se face prin transfer bancar sau prin modalităţile menţionate pe site-ul competiţiei, în momentul înscrierii online sau ulterior acestui moment. Pentru persoanele care se înscriu la faţa locului, cu o zi înaintea competiţiei (în limita locurilor disponibile), plata se face pe loc.

Copiii (6-13 ani) care participă la concurs NU vor plăti taxa de înscriere, dar au obligaţia să se înscrie în concurs completând formularul online.

IMPORTANT: La aceste competiții pot participa sportivi cu licență FRTRI anuală sau de o zi cu mențiunea că: doar sportivii cu licență anuală FRTRI și care sunt afiliați la un club de triatlon se pot înscrie la Campionatele Naționale iar sportivii care NU sunt afiliați la un club de triatlon și/sau nu au licență anuală pot sa se înscrie numai la OPEN.

ATENŢIE!!!! Neplata taxei de participare duce la invalidarea înscrierii.


V. Declaraţia pe propria răspundere


Pentru a putea participa la eveniment, toţi concurenţii trebuie să-şi însuşească fără echivoc și sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulament prin semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere, prin care confirmă atât aptitudinea fizică de a lua parte la competiţie cât şi asumarea întregii responsabilităţi (pentru securitatea şi siguranţa lor, pentru accidentarea terţilor şi/sau deteriorarea echipamentului etc), exonerând Organizatorul de orice răspundere.

Organizatorul nu îşi asumă nicio obligaţie sau responsabilitate în cazul in care un concurent se răneşte, se accidentează sau ar avea de suferit în orice alt mod ca urmare a înscrierii şi/sau participării la acest concurs.

În zona de Înscrieri, odată cu ridicarea kiturilor de participare, toţi concurenţii vor completa, semna şi depune această declaraţie pe propria răspundere.

Pentru facilitarea completării declaraţiilor, în vederea evitării situaţiilor de descalificare, organizatorii vor pune la dispoziţia concurenţilor, pe site-ul competiţiei, declaraţia pe proprie răspundere care trebuie completată şi semnată de către fiecare participant în parte şi depusă la ridicarea pachetului de start.

Pentru minorii între 6 şi 17 ani, declaraţia trebuie să fie semnată atât de participant, cât şi de unul dintre părinţi/tutori.

ATENŢIE: nedepunerea declaraţiei pe propria răspundere conduce automat la descalificare. Taxa de înscriere nu se restituie.


VI. Echipament, condiţii de concurs, probe, tranziție

Concurenţii vor participa la competiţie cu propriul echipament.

Proba de înot:

În timpul probei de înot este obligatorie purtarea căştii de înot. În timpul acestei probe participanţii se vor identifica prin numărul de concurs scris pe umărul stâng sau pe cască. Purtarea unui costum de înot sau triatlon este obligatorie.

Se va înota prin exteriorul spaţiului marcat de organizatori prin balize.

Nu este permis inotul cu alte echipamente ajutătoare, cu excepţia costumului de neopren, a căştii şi a ochelarilor de înot.

În caz de crampe musculare sau orice alt inconvenient concurentul poate să ceară de la una din barcile care supraveghează proba, sa fie dus la mal.

În funcţie de temperatura apei, se va anunţa înainte de concurs dacă este obligatoriu, opţional sau interzis un costum de neopropen pentru cursa de înot.

Proba de bicicletă:

Este permisă folosirea bicicletelor de şosea, MTB, ciclocross sau orice alt tip de bicicletă cu propulsie umană, în afară de bicicletele de contratimp (fără schimbătoare și frâne pe aerobare și roți pline – numărul minim de spiţe fiind de 12 spiţe/roată). Folosirea aerobarelor tradiţionale va fi permisă (doar pe distanța olimpică).

Este admis mersul în pluton (în plasă), cu excepția concursului pentru copii (6-13 ani). Nu este admis mersul în pluton între categorii masculin și feminin.

Nu este permisă folosirea de instrumente electronice – mp3 player, telefon mobil etc.

În timpul probei de bicicletă, casca de bicicletă se pune pe cap înainte a pune mâna pe bicicleta și se dă jos după ce se pune bicicleta pe rastel, adică trebuie să rămână pe cap atât timp cât concurentul se află în posesia bicicletei.

Este obligatorie purtarea numărul de concurs într-un loc vizibil, în spate.

Organizatorii nu sunt responsabili pentru defecţiunile care pot apărea la bicicletele concurenţilor.

În cazul unei defecţiuni, concurentul îşi poate repara singur bicicleta sau cu ajutorul unui alt concurent.

Concurenţii nu au voie să primească ajutor din exterior.

Pentru a evita accidentările, recomandăm ca depăşirile să se facă numai pe partea stânga. Sunt obligatorii toate reglementările din Regulamentul Competiţional ITU legate de competitiile draft si competiții de amatori - aici.

Proba de alergare:

Purtarea numărului de concurs într-un loc vizibil (în faţă) este obligatorie. Sportivul nu poate fi condus, asistat pe traseu de nici o altă persoană din afara competiţiei şi nici de un membru al ştafetei din care face parte.

Este interzisă alergarea la bustul gol.

Nu este permisă folosirea de instrumente electronice – mp3 player, telefon mobil etc.

Zona de tranziţie

Zona de tranziţie va fi amenajată în proximitatea zonei de start, la Casa Albastră. Aici concurenții  îşi vor lăsa echipamentele necesare pentru cele trei probe (casca de bicicleta, pantofii de bicicletă, pantofii de alergare, ochelari, șapca, baton, gel etc).

În zona de tranziţie accesul este permis doar concurenţilor și se face pe baza numerelor de concurs.

Fiecare concurent îşi va aşeza echipamentele în spaţiul marcat cu numărul său de concurs. În zonele de tranziţie, concurenţii îşi vor schimba echipamentele fără a deranja echipamentele altor concurenţi. Bicicleta va fi lăsată pe rastelul de biciclete, iar celelalte echipamente vor fi aşezate lângă bicicletă, fără a ieşi în spaţiul de trafic al zonei de tranziţie şi fără a trece în spaţiul destinat altui concurent.

Nu este permis ajutorul din exterior pentru nici una din operaţiile făcute în zonele de tranziţie. Accesul susţinătorilor în zonele de tranziţie este strict interzis şi poate atrage penalizarea, și în cazuri mai grave - descalificarea respectivului concurent.

Pentru evitarea accidentărilor, concurenţii se vor urca pe biciclete după ieşirea din zona de tranziţie (în locul indicat de către organizatori) şi vor coborî de pe ele înainte de a ajunge în zona de tranziţie.

Încălcarea oricărei reguli enunţate pentru zona de tranziţie va fi penalizată cu timp de aşteptare la ieşirea din zona de transfer (penalty box).

Acces în zona de tranziție:

Zona de tranziție se deschide și se închide așa cum este prevăzut în programul evenimentului. Preluarea echipamentelor după finalizarea celor trei probe se face personal, pe baza numărului de concurs, iar zona de tranziție de va deschide conform programului anunțat de către Organizator.

Schimbul Ștafetei se va face potrivit instrucțiunilor primite la fata locului.

Marcaje:

Traseele vor fi marcate corespunzător pe toată distanţa fiecărei probe. Respectarea traseului se face in proportie de 100%. Este obligatorie trecerea pe la toate punctele de control. Orice ieşire din traseu sau ratarea unui check-point va atrage descalificarea. Dacă un arbitru de cursă va observa o tentativă de ”tăiere” a traseului, concurentul, respectiv echipa, vor fi descalificaţi.

Descalificarea unui membru al unei ştafete implică descalificarea echipei de ştafetă.

Zona de penalizare / Penalty Box:

În zona tranziției, conform hărții oficiale,va fi amplasată o zonă de penalizare pentru servirea penalizărilor de timp acordate de oficialii tehnici pe traseul de înot, zona de tranziție sau traseul de ciclism. În această zonă vor fi afișate vizibil, pe un panou, numerele concurenților ce trebuie să servească penalizări de timp. Este obligația participantului să verifice acest panou pentru a afla dacă are de servit o penalizare de timp.

Executarea unei penalizări de timp:

Se face prin oprirea completă în dreptul oficialului tehnic din această zonă, care va începe numărarea secundelor din timpul de penalizare. Dacă sportivul se mișcă în timpul servirii penalizării (nefiind permisă nici alergarea pe loc) oficialul tehnic va opri numărătoarea până când acesta este complet nemișcat.

Penalizarea poate fi servită oricând dorește sportivul atâta timp cât sportivul o face înainte de trecerea liniei de finish. Dacă sportivul are de servit mai multe penalizări poate opta intre a le executa în același timp pe toate sau pe rând.

Neexecutarea tuturor penalizărilor de timp atrage după sine descalificarea.

Arbitri:

Echipa de oficiali tehnici și arbitri de traseu, va acoperi întreaga zonă de desfășurare a probelor și va supraveghea respectarea traseului și a prezentului regulament de către concurenţi.

Conduită:

Concurentul trebuie să respecte regulile de circulaţie şi de conduită civică pe toată durata traseului.

Concurenţii trebuie să se comporte în mod responsabil şi civilizat faţă de ceilalţi concurenţi, atât în timpul cursei cât şi afara ei.

De asemenea, trebuie să anunţe organizatorii cu privire la orice situaţie care ar putea să afecteze sănătatea sau integritatea vreunui participant.

Participanţii sunt obligaţi să respecte mediu înconjurător. Concurenții care vor arunca deşeuri în alte locuri decât cele special amenajate vor fi descalificaţi.

Cronometrarea:

Organizatorii vor pune la dispoziţia concurenţilor un chip în vederea realizării cronometrării. Chip-ul va trebui să fie purtat la gleznă pe tot parcursul probei/probelor şi se va preda organizatorilor după trecerea liniei de sosire. Neprezentarea participantului la linia de start cu chip-ul primit în pachetul de start, pierderea sau deteriorarea acestuia vor duce la descalificarea participantului şi la plata contravalorii acestuia.

Puncte de alimentare:

În timpul cursei, pe traseu, vor exista puncte de revitalizare/rehidratare unde concurenţii se vor putea alimenta cu apă plată, băutură izotonică, banane, portocale, glucoză.

Asistență medicală:

Pe timpul desfăşurării competiţiei, concurenţii vor beneficia de asistenţa a două ambulanţe și a unei echipe specializate de prim ajutor localizată în zona de Start.

Altele:

În ziua Competiţiei, între orele 06:00 – 15:00, accesul, intrarea, circulaţia şi ieşirea autovehiculelor în/din zona de start nu vor fi permise, cu excepţia ambulanţei.

Concurenții își vor putea parca mașinile în zona Parcare, în dreptul lacului Ciuperca.

Descalificările pot fi efectuate şi după încheierea concursului, în baza fotografiilor şi/sau sesizărilor primite de la participanţi.

Ordinea probelor este înot, bicicletă, alergare.

Toti concurenţii trebuie să participe la şedinţa tehnică, care va avea loc în ziua concursului, în zona de start, înaintea startului.

Timpul maxim pentru finalizarea concursului este de 3,5 ore de la startul competiţiei. Concurenţii care depăşesc limitele de timp vor fi avertizaţi de către arbitrii şi vor trebui să se îndrepte imediat către zona de start/sosire.

Este bine ca fiecare concurent să aibă asupra lui un minim de echipament: bidon pentru apă, ochelari de protecţie, pompă de bicicletă, cameră de schimb, petice, lipici, trusă scule multifuncţională cu presă de lanţ, accesorii pentru protecţie solară, prosop, sac impermeabil etc.


VII. Stabilirea rezultatelor și clasamentul

Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea în care individual (masculin, feminin) sau în echipă (masculin, feminin, mixt), concurenţii trec linia de sosire. 

a) Triatlon

Se vor face două tipuri de clasament:

  • clasament „open” pentru categoria Olimpic
  • clasament pe grupe de vârstă: grupele vor fi după cum urmează: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 (TriKids), 14-15 (cadeți), U23, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+ ani (Age Groups). Clasamentul se face pe categoriile masculin şi feminin. Grupele 20-24 și 25-29, 30-34 şi 35-39, 40-44 şi 45-49, 50-54 şi 55-59 vor deveni 20-29, 30-39, 40-49 respectiv 50-59 dacă într-una din ele vor fi la finalul înscrierilor mai puţin de 5 concurenţi pentru o categorie (M/F).
b) Ştafetă

Clasamentul se face conform categoriilor feminin, masculin şi mixt, indiferent de grupele de vârstă.

Important: pentru clasamentele pe grupe de vârstă se va lua în calcul vârsta pe care a împlinit-o sau o va împlini concurentul în anul 2019.

Punctele obţinute în cadrul acestei etape vor conta în Circuitul Național de Triatlon.

În cazul în care vor exista contestații, timpul limită pentru depunerea acestora este de 60 de minute de la finalul competiției. Contestația poate fi depusă la Info Point.


VIII. Premii / Premiere

Premierea se va face în după-amiaza zilei concursului, pe baza unui clasament provizoriu. Clasamentul final va fi publicat pe site în maxim 48 de ore de la sfârșitul concursului.

La triatlon - vor fi premiate locurile 1,2 şi 3, pentru fiecare grupă de vârstă, separat pentru categoriile masculin şi feminin. Dacă într-o grupă de vârstă sunt mai puțin de 5 concurenți, aceasta se va extinde la următoarea grupă de vârstă.

La ştafetă – vor fi premiate locurile 1,2 şi 3, pentru categoriile feminin, masculin şi mixt, indiferent de grupele de vârstă.

În plus, vor fi premiate locurile 1-4, în clasamentul general, separat pentru masculin şi feminin. 

Premiile vor fi anunţate înainte de concurs, în funcţie de sponsorii care se vor implica în acest proiect. Se vor acorda şi premii surpriză oferite de către organizatori. Pe lângă premii, câştigătorii vor primi diplome şi medalii.

Locul şi ora festivităţii de premiere vor fi anunţate în ziua concursului, la şedinţa tehnică.


IX. Alte aspecte

Organizatorii nu îşi asumă nicio responsabilitate în ceea ce priveşte utilizarea defectuoasă a echipamentului personal sau utilizarea de către concurenţi a unui echipament inadecvat pentru eveniment.

Participarea la Delta Triathlon se face pe propria răspundere a fiecărui participant. Organizatorul este exonerat de orice răspundere pentru accidente şi pentru orice alte incidente de ordin medical suferite de participanţi pe parcursul derulării întregii manifestări.

Organizatorii nu au obligaţia de a verifica informaţiile şi documentele furnizate de participanţi la înscrierea în Competiţie şi nu vor fi răspunzători pentru veridicitatea şi corectitudinea acestor informaţii şi documente. În cazul în care se dovedeşte contrariul, concurentul este descalificat sau înscrierea la eveniment este anulată, după caz.

Asistenţa medicală din timpul desfăşurării curselor la toate probele este asigurată de ambulanţă dotată cu aparatură de resuscitare şi personal medical calificat.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câştigătorilor şi premiile acordate în cadrul acestei Competiţii. Lista câştigătorilor şi clasamentul final vor fi publicate pe site-ul competiţiei - www.deltatriathlon.ro.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorul se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor/câştigătorilor la prezenta Competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaraţiei participanţilor pe propria răspundere şi legislaţiei în vigoare. Prin înscrierea la concurs participanţii declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator. 

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiţiei cu obligativitatea anunţării modificărilor intervenite pe site şi la locul de desfăşurare a competiţiei.

Dacă evenimentul este anulat din motive de forţă majoră, participanţii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere şi nici de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de călătorie şi cazare. În cazul anulării evenimentului participanții vor primi kitul de participare.

Organizatorii nu îşi asumă nicio obligaţie cu privire la suportarea oricăror altor costuri sau cheltuieli efectuate de concurent în vederea participării la eveniment, în afara taxei de înscriere.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a folosi materialele foto şi video cu concurenţii Delta Triathlon, înregistrate în timpul evenimentului, pentru acţiuni de promovare şi mediatizare.

Sport! Pentru viață sănătoasă și pentru natură!

Succes!

produced by interactivelook

Organizatori:

Parteneri:

Cu sprijinul:

Parteneri media: