DESPRE NOI PROBE TRASEU PROGRAM REGULAMENT REZULTATE INSCRIERI TULCEA GALERIE FOTO CONTACT 

Rowmania Delta Triathlon 2014

Rowmania Delta Triathlon, la ediţia a doua, este o iniţiativă a multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, parte a campaniei Rowmania de promovare a destinaţiilor de ecoturism din Delta Dunării şi a valorilor turismului de bun simţ.
Rowmania militează pentru o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii, şi se adresează iubitorilor de mişcare în aer liber şi celor care iubesc şi protejează natura.

Rowmania Delta Triathlon este organizat de AsociaÅ£ia Ivan Patzaichin - Mila 23 ÅŸi se desfăşoară la Tulcea, duminică, 31 august, în cadrul Festivalului InternaÅ£ional al Bărcilor cu Vâsle (29-31 august), ajuns deja la ediÅ£ia a patra.     

Rowmania Delta Triathlon face parte din circuitul celor 5 evenimente de triatlon de È™osea ale FederaÈ›iei Române de Triatlon (FRTRI), circuit inclus în programul 140 de bătăi pe minut, program care promovează un stil de viaţă echilibrat È™i care se desfășoară cu sprijinul FundaÈ›iei eMAG.

                                            
description"ÃŽmi face o deosebită plăcere să vă invit la RowmaniaFest, la triatlon. Apoi, dacă mai aveÅ£i suflu, vă invit să încercaÅ£i canotca, să vâslim împreună, pe îndelete, de la Tulcea la Sfântu Gheorghe, ca să vă prezint Delta mea…

De ce Rowmania?
Eu am pornit de pe apele Deltei, practic toată viața și cariera mea au fost influențate de faptul că m-am nascut în Delta Dunării. Toate realizările mele sportive, profesionale şi personale li se datorează celor de acolo. Mă simt într-un fel dator să întorc Deltei și oamenilor ei puțin din ceea ce mi-au oferit, şi să le dau sprijinul pe care îl merită. Așa a apărut mișcarea Rowmania, proiectul meu de antreprenoriat social, prin care vreau să îi fac pe localnici conștienți de potențialul turistic al zonei, de faptul ca ei au ceva de câștigat de pe urma turismului făcut cu respect față de natură.

De ce triatlon?
Pe măsură ce Festivalul de la Tulcea a crescut, cu fiecare ediție, și a devenit din ce în ce mai popular, publicul a început să își dorească momente mai variate, dar mai ales cât mai interactive. După părerea mea, nimic nu e mai atractiv decât întrecerea, așa că pe lângă concursurile de vâslit, am mai adăugat, în premieră la Tulcea, o competiție de triatlon.

Triatlonul este un sport complex, care provoacă permanent la eforturi fizice şi mentale însemnate, care e în mare ascensiune în ultimii ani, şi care, pe deasupra, respectă toate principiile promovate de noi.

Sper că am reușit ceea ce ne-am propus atunci când am inițiat acest festival: să punem Tulcea pe harta locurilor interesante din România, unde merită să vii și să revii. Pentru anul ăsta, îmi doresc ca o parte dintre tulcenii care i-au susţinut atât de deschis pe triatlonişti anul trecut, să se fi "contaminat" cu energia acestui tip de concurs, una aparte, astfel încât, să se pună în mişcare, şi la această ediţie să se înscrie cât mai mulţi.

Apoi, sper ca acest mesaj să ajungă şi la cei mici. Sportul este esențial pentru dezvoltarea fizică a unui copil, însă face minuni pentru construirea personalității lui, îl face puternic pe dinauntru. E important să existe adulți care să îi ia în serios pe copii și să le încurajeze visurile și talentele. Ca fost antrenor vă pot spune că cel mai important lucru în educația copiilor e să le descoperi calitățile care vor putea susține talentul şi dorinţa lor de a reuşi. De exemplu, un copil e ambițios și asta îl va ajuta, altul are imaginație, altul forță fizică și tot așa. Părinții și educatorii sunt acolo să descopere, să încurajeze și să crească aceste calități. Un bun antrenor are ochi, descoperă calități și apoi trebuie să știe să stimuleze, să îndrume, să încurajeze. Dar foarte important e că fiecare sportiv, chiar foarte tânăr, are personalitatea lui. Asta e partea frumoasă a sportului – fiecare sportiv aduce ceva nou, ceva al lui.

După cum vedeți, orice-aș face, ajung înapoi la sport. De data aceasta nu numai pentru viaţă sănătoasă, ci şi pentru natură! Iar mișcarea în aer liber nu e un moft; e cel mai bun fel de a te păstra în formă şi de a fi în echilibru cu tine însuți."

    Ivan Patzaichin, canoist din Mila 23, care de mic a decis ca nu vrea sa fie pescar, ci campion

produced by interactivelook

Organizatori:

Cu sprijinul:

Parteneri:


Parteneri media: