DESPRE NOI INFO EUROPEAN JUNIOR CUP PROGRAM REGULAMENT REZULTATE INSCRIERI TULCEA GALERIE FOTO CONTACT 

Rowmania Delta Triathlon 2015

Rowmania Delta Triathlon, la ediţia a doua, este o iniţiativă a multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, parte a campaniei Rowmania de promovare a destinaţiilor de ecoturism din Delta Dunării şi a valorilor turismului de bun simţ.
Rowmania militează pentru o mai bună înÅ£elegere ÅŸi interpretare a naturii, ÅŸi se adresează iubitorilor de miÅŸcare în aer liber ÅŸi celor care iubesc ÅŸi protejează natura.

Rowmania Delta Triathlon este organizat de AsociaÅ£ia Ivan Patzaichin - Mila 23 ÅŸi se desfăşoară la Tulcea, duminică, 31 august, în cadrul Festivalului InternaÅ£ional al Bărcilor cu Vâsle (29-31 august), ajuns deja la ediÅ£ia a patra.     

Rowmania Delta Triathlon face parte din circuitul celor 5 evenimente de triatlon de È™osea ale FederaÈ›iei Române de Triatlon (FRTRI), circuit inclus în programul 140 de bătăi pe minut, program care promovează un stil de viaţă echilibrat È™i care se desfășoară cu sprijinul FundaÈ›iei eMAG.

                                            
description"Îmi face o deosebită plăcere să vă invit la RowmaniaFest, la triatlon. Apoi, dacă mai aveÅ£i suflu, vă invit să încercaÅ£i canotca, să vâslim împreună, pe îndelete, de la Tulcea la Sfântu Gheorghe, ca să vă prezint Delta mea…

De ce Rowmania?
Eu am pornit de pe apele Deltei, practic toată viaÈ›a È™i cariera mea au fost influenÈ›ate de faptul că m-am nascut în Delta Dunării. Toate realizările mele sportive, profesionale ÅŸi personale li se datorează celor de acolo. Mă simt într-un fel dator să întorc Deltei È™i oamenilor ei puÈ›in din ceea ce mi-au oferit, ÅŸi să le dau sprijinul pe care îl merită. AÈ™a a apărut miÈ™carea Rowmania, proiectul meu de antreprenoriat social, prin care vreau să îi fac pe localnici conÈ™tienÈ›i de potenÈ›ialul turistic al zonei, de faptul ca ei au ceva de câÈ™tigat de pe urma turismului făcut cu respect față de natură.

De ce triatlon?
Pe măsură ce Festivalul de la Tulcea a crescut, cu fiecare ediÈ›ie, È™i a devenit din ce în ce mai popular, publicul a început să îÈ™i dorească momente mai variate, dar mai ales cât mai interactive. După părerea mea, nimic nu e mai atractiv decât întrecerea, aÈ™a că pe lângă concursurile de vâslit, am mai adăugat, în premieră la Tulcea, o competiÈ›ie de triatlon.

Triatlonul este un sport complex, care provoacă permanent la eforturi fizice ÅŸi mentale însemnate, care e în mare ascensiune în ultimii ani, ÅŸi care, pe deasupra, respectă toate principiile promovate de noi.

Sper că am reuÈ™it ceea ce ne-am propus atunci când am iniÈ›iat acest festival: să punem Tulcea pe harta locurilor interesante din România, unde merită să vii È™i să revii. Pentru anul ăsta, îmi doresc ca o parte dintre tulcenii care i-au susÅ£inut atât de deschis pe triatloniÅŸti anul trecut, să se fi "contaminat" cu energia acestui tip de concurs, una aparte, astfel încât, să se pună în miÅŸcare, ÅŸi la această ediÅ£ie să se înscrie cât mai mulÅ£i.

Apoi, sper ca acest mesaj să ajungă ÅŸi la cei mici. Sportul este esenÈ›ial pentru dezvoltarea fizică a unui copil, însă face minuni pentru construirea personalității lui, îl face puternic pe dinauntru. E important să existe adulÈ›i care să îi ia în serios pe copii È™i să le încurajeze visurile È™i talentele. Ca fost antrenor vă pot spune că cel mai important lucru în educaÈ›ia copiilor e să le descoperi calitățile care vor putea susÈ›ine talentul ÅŸi dorinÅ£a lor de a reuÅŸi. De exemplu, un copil e ambiÈ›ios È™i asta îl va ajuta, altul are imaginaÈ›ie, altul forță fizică È™i tot aÈ™a. PărinÈ›ii È™i educatorii sunt acolo să descopere, să încurajeze È™i să crească aceste calități. Un bun antrenor are ochi, descoperă calități È™i apoi trebuie să È™tie să stimuleze, să îndrume, să încurajeze. Dar foarte important e că fiecare sportiv, chiar foarte tânăr, are personalitatea lui. Asta e partea frumoasă a sportului – fiecare sportiv aduce ceva nou, ceva al lui.

După cum vedeÈ›i, orice-aÈ™ face, ajung înapoi la sport. De data aceasta nu numai pentru viaţă sănătoasă, ci ÅŸi pentru natură! Iar miÈ™carea în aer liber nu e un moft; e cel mai bun fel de a te păstra în formă ÅŸi de a fi în echilibru cu tine însuÈ›i."

    Ivan Patzaichin, canoist din Mila 23, care de mic a decis ca nu vrea sa fie pescar, ci campion


produced by interactivelook

Organizatori:

Cu sprijinul:

Parteneri:


Parteneri media: