INFO EUROPEAN JUNIOR CUP PROGRAM REGULAMENT REZULTATE INSCRIERI / REGISTER TULCEA GALERIE FOTO CONTACT 

Rowmania Delta Triathlon 2019


!!!ANUNȚ IMPORTANT!!! Din motive și împrejurări independente de vointa noastră, ediția 2020 a Delta Rowmania Triathlon este ANULATĂ! 


SPORT! PENTRU VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ ȘI PENTRU NATURĂ! 24-25 august, la Tulcea!

Delta Rowmania Triathlon este o competiție de triatlon de şosea, adresată iubitorilor de natură, de mişcare şi sport în aer liber, la care pot participa atât sportivi de performanţă cât şi amatori.
Competiţia este organizată de Asociația Club Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea şi Primăria Municipiului Tulcea, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon și al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, și face parte din Circuitul Național de Triatlon de Șosea (Romanian Triathlon Series).

Delta Rowmania Triathlon, la ediţia a șaptea, este o iniţiativă a multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, parte a campaniei Rowmania de promovare a destinaţiilor de ecoturism din Delta Dunării şi a valorilor turismului de bun simţ, mișcare care militează pentru o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii.

Asociatia Club Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea a fost înființată în anul 2014, fiind primul club sportiv din Tulcea cu secții de înot și de triatlon. A fost afliată FRTRI și FRNPM în 2015, inițiază și pregătește sportivi pentru performanță în înot, respectiv triatlon.
                                            
descriptionDe ce Rowmania? Eu am pornit de pe apele Deltei, practic toată viața și cariera mea au fost influențate de faptul că m-am nascut în Delta Dunării. Toate realizările mele sportive, profesionale şi personale li se datorează celor de acolo. Mă simt într-un fel dator să întorc Deltei și oamenilor ei puțin din ceea ce mi-au oferit, şi să le dau sprijinul pe care îl merită. Așa a apărut mișcarea Rowmania, proiectul meu de antreprenoriat social, prin care vreau să îi fac pe localnici conștienți de potențialul turistic al zonei, de faptul ca ei au ceva de câștigat de pe urma turismului făcut cu respect față de natură.

De ce triatlon? Triatlonul este un sport complex, care provoacă permanent la eforturi fizice şi mentale însemnate, şi care, pe deasupra, respectă toate principiile promovate de noi.

Sper că am reușit ceea ce ne-am propus atunci când am inițiat acest festival: să punem Tulcea pe harta locurilor interesante din România, unde merită să vii și să revii. Îmi doresc ca tulcenii care i-au susţinut atât de deschis pe triatlonişti în anii precedenți, să se "contamineze" cu energia acestui tip de concurs, una aparte, astfel încât, să se pună în mişcare, şi la această ediţie să se înscrie cât mai mulţi.

Apoi, sper ca acest mesaj să ajungă şi la cei mici. Sportul este esențial pentru dezvoltarea fizică a unui copil, însă face minuni pentru construirea personalității lui, îl face puternic pe dinăuntru. E important să existe adulți care să îi ia în serios pe copii și să le încurajeze visurile și talentele. Ca fost antrenor vă pot spune că cel mai important lucru în educația copiilor e să le descoperi calitățile care vor putea susține talentul şi dorinţa lor de a reuşi. De exemplu, un copil e ambițios și asta îl va ajuta, altul are imaginație, altul forță fizică și tot așa. Părinții și educatorii sunt acolo să descopere, să încurajeze și să crească aceste calități. Un bun antrenor are ochi, descoperă calități și apoi trebuie să știe să stimuleze, să îndrume, să încurajeze. Dar foarte important e că fiecare sportiv, chiar foarte tânăr, are personalitatea lui. Asta e partea frumoasă a sportului – fiecare sportiv aduce ceva nou, ceva al lui. 

În plus, s
portul este forță, aduce energie și speranță, elimină bariere, inspiră, stimulează, încurajează, schimbă destine în bine, mobilizează și aduce oamenii împreună... Sportul schimbă lumea.

După cum vedeți, orice-aș face, ajung înapoi la sport. De data aceasta nu numai pentru viaţă sănătoasă, ci şi pentru natură! Iar mișcarea în aer liber nu e un moft; e cel mai bun fel de a te păstra în formă, de a fi în echilibru cu tine însuți, de a te depăși și a fi mai bun."
           
                              Ivan Patzaichin, canoist din Mila 23, care de mic a decis ca nu vrea sa fie pescar, ci campion


produced by interactivelook

Organizatori:

Parteneri:

Cu sprijinul:

Parteneri media: