INFO EUROPEAN JUNIOR CUP PROGRAM REGULAMENT REZULTATE INSCRIERI / REGISTER TULCEA GALERIE FOTO CONTACT 

Rowmania Delta Triathlon 2019


!!!ANUNÈš IMPORTANT!!! Din motive È™i împrejurări independente de vointa noastră, ediÈ›ia 2020 a Delta Rowmania Triathlon este ANULATÄ‚! 


SPORT! PENTRU VIAȚĂ SÄ‚NÄ‚TOASÄ‚ ȘI PENTRU NATURÄ‚! 24-25 august, la Tulcea!

Delta Rowmania Triathlon este o competiÈ›ie de triatlon de ÅŸosea, adresată iubitorilor de natură, de miÅŸcare ÅŸi sport în aer liber, la care pot participa atât sportivi de performanţă cât ÅŸi amatori.
CompetiÅ£ia este organizată de AsociaÈ›ia Club Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea ÅŸi Primăria Municipiului Tulcea, cu sprijinul FederaÅ£iei Române de Triatlon È™i al AsociaÈ›iei Ivan Patzaichin – Mila 23, È™i face parte din Circuitul NaÈ›ional de Triatlon de Șosea (Romanian Triathlon Series).

Delta Rowmania Triathlon, la ediÅ£ia a È™aptea, este o iniÅ£iativă a multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, parte a campaniei Rowmania de promovare a destinaÅ£iilor de ecoturism din Delta Dunării ÅŸi a valorilor turismului de bun simÅ£, miÈ™care care militează pentru o mai bună înÅ£elegere ÅŸi interpretare a naturii.

Asociatia Club Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea a fost înfiinÈ›ată în anul 2014, fiind primul club sportiv din Tulcea cu secÈ›ii de înot È™i de triatlon. A fost afliată FRTRI È™i FRNPM în 2015, iniÈ›iază È™i pregăteÈ™te sportivi pentru performanță în înot, respectiv triatlon.
                                            
descriptionDe ce Rowmania? Eu am pornit de pe apele Deltei, practic toată viaÈ›a È™i cariera mea au fost influenÈ›ate de faptul că m-am nascut în Delta Dunării. Toate realizările mele sportive, profesionale ÅŸi personale li se datorează celor de acolo. Mă simt într-un fel dator să întorc Deltei È™i oamenilor ei puÈ›in din ceea ce mi-au oferit, ÅŸi să le dau sprijinul pe care îl merită. AÈ™a a apărut miÈ™carea Rowmania, proiectul meu de antreprenoriat social, prin care vreau să îi fac pe localnici conÈ™tienÈ›i de potenÈ›ialul turistic al zonei, de faptul ca ei au ceva de câÈ™tigat de pe urma turismului făcut cu respect față de natură.

De ce triatlon? Triatlonul este un sport complex, care provoacă permanent la eforturi fizice ÅŸi mentale însemnate, ÅŸi care, pe deasupra, respectă toate principiile promovate de noi.

Sper că am reuÈ™it ceea ce ne-am propus atunci când am iniÈ›iat acest festival: să punem Tulcea pe harta locurilor interesante din România, unde merită să vii È™i să revii. Îmi doresc ca tulcenii care i-au susÅ£inut atât de deschis pe triatloniÅŸti în anii precedenÈ›i, să se "contamineze" cu energia acestui tip de concurs, una aparte, astfel încât, să se pună în miÅŸcare, ÅŸi la această ediÅ£ie să se înscrie cât mai mulÅ£i.

Apoi, sper ca acest mesaj să ajungă ÅŸi la cei mici. Sportul este esenÈ›ial pentru dezvoltarea fizică a unui copil, însă face minuni pentru construirea personalității lui, îl face puternic pe dinăuntru. E important să existe adulÈ›i care să îi ia în serios pe copii È™i să le încurajeze visurile È™i talentele. Ca fost antrenor vă pot spune că cel mai important lucru în educaÈ›ia copiilor e să le descoperi calitățile care vor putea susÈ›ine talentul ÅŸi dorinÅ£a lor de a reuÅŸi. De exemplu, un copil e ambiÈ›ios È™i asta îl va ajuta, altul are imaginaÈ›ie, altul forță fizică È™i tot aÈ™a. PărinÈ›ii È™i educatorii sunt acolo să descopere, să încurajeze È™i să crească aceste calități. Un bun antrenor are ochi, descoperă calități È™i apoi trebuie să È™tie să stimuleze, să îndrume, să încurajeze. Dar foarte important e că fiecare sportiv, chiar foarte tânăr, are personalitatea lui. Asta e partea frumoasă a sportului – fiecare sportiv aduce ceva nou, ceva al lui. 

În plus, s
portul este forță, aduce energie È™i speranță, elimină bariere, inspiră, stimulează, încurajează, schimbă destine în bine, mobilizează È™i aduce oamenii împreună... Sportul schimbă lumea.

După cum vedeÈ›i, orice-aÈ™ face, ajung înapoi la sport. De data aceasta nu numai pentru viaţă sănătoasă, ci ÅŸi pentru natură! Iar miÈ™carea în aer liber nu e un moft; e cel mai bun fel de a te păstra în formă, de a fi în echilibru cu tine însuÈ›i, de a te depăși È™i a fi mai bun."
           
                              Ivan Patzaichin, canoist din Mila 23, care de mic a decis ca nu vrea sa fie pescar, ci campion


produced by interactivelook

Organizatori:

Parteneri:

Cu sprijinul:

Parteneri media: